Reparație Hard Disk

Service televizoare București și Ilfov

Reparație Hard Disk

reparație hard-disk

O problemă frecventă pe care o întâlnesc când vine vorba de reparația calculatoarelor și a laptopurilor este defectarea hard-disk-ului. Desigur, toată lumea știe că astăzi prețul unui hdd este foarte mic iar o reparație hard-disk nu mai este rentabilă dar de cele mai multe ori, problema constă în datele rămase pe acesta și care trebuie recuperate.

Hard disk-ul este o componentă cu multe părți mobile și din acest motiv este mult mai predispus la defecțiuni. Există și o parte bună, dacă putem spune așa, când vine vorba despre defectarea acestuia și anume, că acesta aproape întotdeauna semnalizează utilizatorului faptul că este “pe ducă”. Aceste erori, dacă sunt interpretate cum trebuie de către utilizator, îl pot scuti de o sumedenie de probleme, dintre care, cea mai gravă este pierderea fișierelor personale. Acestea se pot recupera.

MOZY Service Electronice recuperează inclusiv date de pe hard-disk-uri defecte, dar este un proces laborios iar rezultatele nu sunt întotdeauna cele dorite. Pentru a preveni această problemă, noi venim în ajutorul cititorilor noștri cu câteva metode simple, dar care urmate corect, pot scuti utilizatorul de stres.

Hard-disk-ul este zgomotos.

Aceasta este cea mai cunoscută metodă de diagnosticare, dacă hard-disk-ul dvs. face zgomote puternice (cârâie, țăcăne etc. ) este un semn că trebuie cât mai repede sa faceți backup la fișierele importante și să înlocuiți hard-disk-ul cu unul nou, refurbished (dar numai cu garanție) sau cu un SSD.

Calculatorul refuză să booteze (să acceseze sistemul de operare).

Dacă pc-ul dvs. se blochează la intrarea în Windows/Linux/Macintosch, poate fi un semnal că hard-disk-ul dvs. are probleme. Acesta poate avea “bad-uri” (porțiuni imposibil de scris sau citit), poate fi un defect la controler-ul electronic pe care îl are etc. Pentru stabilirea exactă a cauzei trebuie apelat la un tehnician.

Dacă calculatorul refuză să booteze, iar pe ecran apar mesaje precum: “NTLDR is missing”, “BOOTMGR is missing”, “No hard disk detected”, sunt mari șanse ca vinovatul (și victima) să fie hard-disk-ul dvs.

Calculatorul bootează greu și este foarte lent. Aceasta nu este neapărat o problemă a hard-disk-ului, însă dacă odată cu această problemă apar și altele precum: zgomot la copierea fișierelor, fișiere corupte (fotografii, filme, documente ce nu mai pot fi deschise), atunci cu siguranță trebuie investigat.

Din păcate nu se pot face foarte multe pentru a preveni defectarea unui hard-disk, însă există câteva sfaturi utile care îi pot prelungi durata de viață.

Hard-disk-urile sunt sensibile la șocuri mecanice.

NU LE LOVIȚI! Acestea sunt echipamente de înaltă precizie, distanța între platane și capetele de citire fiind de ordinul micronilor. În cazul șocurilor mecanice, platanele se pot sparge sau se pot descentra, caz în care hard-disk-ul nu va mai funcționa.

Câmpurile magnetice.

Hard-disk-urile sunt extrem de sensibile la câmpuri magnetice. Ele sunt construite în așa fel încât un câmp magnetic puternic poate corupe informația stocată sau chiar îl poate defecta iremediabil făcând imposibilă recuperarea datelor sau o reparație hard disk. Evitați amplasarea unor difuzoare puternice sau a altor echipamente generatoare de câmpuri magnetice, în imediata apropiere a PC-ului sau a laptopului dvs.

Praful.

Hard-disk-urile sunt foarte sensibile la praf și impurități. Acestea sunt asamblate în camere sterile și orice expunere la praful din atmosferă, va duce, garantat la defectare. În cazul în care hard-diskul dvs. s-a defectat, nu il deschideți! Pentru recuperarea datelor apelați la profesioniști specializați, deoarece odată desfăcut, șansele de a mai recupera informațiile stocate pe acesta, scad vertiginos.

Faceți backup la fișierele importante.

O reparație hard disk poate fi imposibilă însă asta nu înseamnă că preventiv nu pot fi luate măsuri de protecție. În zilele noastre o mare parte din informații pot fi stocate în cloud. Asta înseamnă că ele sunt stocate pe servere securizate, precum cele de la Google, Microsoft, Apple etc, putând fi accesate din orice colț al lumii, în baza unui nume de utilizator și a unei parole. În cazul în care nu doriți să folosiți această metodă, puteți face un backup clasic, pe un alt hard-disk, stick usb, cd/dvd, SSD etc. Pentru a verifica starea de sănătate a unui hard-disk funcțional, puteți folosi programe ca SEATOOLS sau HDTune. Acestea nu pot repara un hard-disk defect, însa îi pot determina gradul de uzură.

Dacă aveți o problemă cu echipamentele electronice pe care le dețineți (televizor, calculator, laptop, sistem audio etc), puteți apela cu încredere la echipa MOZY Service Electronice. Tehnicienii noștri calificați se vor deplasa la dvs. și vor diagnostica cu precizie echipamentul prezentându-vă soluția optimă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ANPCSOL