Inlocuire leduri tv

inlocuire led-uri tvIn ultimii ani, unul dintre defectele frecvente ale televizoarelor LED pe care le-am reparat a fost arderea unuia sau mai multor led-uri si implicit lipsa imaginii pe ecranul televizorului. Defectul poate fi constatat usor chiar si de catre client, acesta manifestandu-se prin lipsa imaginii si prezenta sunetului. Pentru a elimina o alta problema precum un defect al display-ului sau al mainboard-ului, se porneste televizorul, se ia o lanterna mai puternica care se proiecteaza in ecran. Daca se poate detecta o imagine intunecata, atunci cel mai probabil ca defectul este cauzat de arderea unuia sau mai multor led-uri din interiorul ecranului sau, mai rar, un defect al invertorului care le alimenteaza. Daca televizorul nu mai are imagine chiar si cu lanterna indreptata catre el, atunci defectul este cauzat cel mai probabil de t-con sau mainboard.

Citește mai multInlocuire leduri tv

10 defecte frecvente ale televizorului si cum sa le repari singur

Sfaturi reparatie televizor

Reparatia televizorului este o operatiune complexa care necesita experienta, rabdare si echipamente performante. Cu toate astea, o parte din defectele unui televizor pot fi diagnosticate acasa, de catre client, cu un efort minim, unele din ele putand fi remediate fara a fi nevoie apelarea la un service tv.

Citește mai mult10 defecte frecvente ale televizorului si cum sa le repari singur

Sistemele de operare Smart TV

smart tv

De cand au fost inventate, oamenii au vrut sa aiba parte de televizoare din ce in ce mai performante, cu ecrane mai mari, imagine mai clara si care sa poata efectua cat mai multe sarcini. Acest lucru a devenit posibil odata cu aparitia televizoarelor inteligente, asa numitele „Smart TV”. Cu toate astea, odata cu aparitia televizoarelor smart, au aparut si o multitudine de sisteme de operare, care sa asigure interfata intre utilizator si hardware-ul din interiorul televizorului, care a condus la o confuzie a utilizatorului final, neavizat cu avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre aceste sisteme de operare. Intocmai ca in cazul unui computer, exista diferite sisteme de operare ale televizoarelor Smart, fiecare dintre ele avand propriile lor puncte tari si puncte mai slabe.

De la calitatea interfetei de utilizator (mai buna sau mai rea) pana la diversitatea aplicatiilor care sunt disponibile pe acea platforma, pana la ergonomie si conectivitate, sistemele de operare ale televizoarelor smart nu au fost create egale.  Tocmai de aceea, una din intrebarile pe care clientii nostri ni le adreseaza este: ce televizor sa-mi cumpar care sa fie bun din punctul de vedere al sistemului de operare?

In acest articol vom analiza sase sisteme de operare si vom incerca sa raspundem acestei intrebari.

Citește mai multSistemele de operare Smart TV

Diferența dintre televizoarele LCD și Oled

tv oled

A venit și acel moment când trebuie să schimbi televizorul. Din păcate vechiul televizor nu mai poate fi reparat sau pur și simplu acesta este uzat moral. Intri pe internet și ești asaltat din toate părțile de fel și fel de reclame care promit noi tehnologii, calitate superioară a imaginii, un sunet de excepție etc. Din tot acest noian de informații, iți aduci aminte că parcă ai mai auzit cuvinte precum OLED, LED, LCD, rată de refresh etc. Cu toate astea, ce este acela ecran OLED? Care este diferența dintre un televizor cu ecran OLED și unul LCD? Există vreo diferență din punctul de vedere al calității imaginii și dacă da, în favoarea căruia? Dacă într-o altă postare am explicat cum putem diferenția între diferitele tipuri de televizoare (LED, LCD, Plasmă sau cu tub cineoscop), astăzi vă voi explica care sunt similitudinile și care sunt diferențele dintre televizoarele care folosesc un ecran LCD clasic și cele care folosesc ecrane OLED.

Citește mai multDiferența dintre televizoarele LCD și Oled

Istoria televizorului

istoria televizorului

Fie ca este vorba despre LED, LCD, Plasmă sau cu tub cineoscop, astăzi fiecare dintre noi deținem cel puțin un televizor, acesta transformându-se dintr-un obiect de lux, într-un bun de larg consum, indispensabil, aflat astăzi în casa fiecărui român. Cu toate astea, a existat o vreme în care televizoarele erau foarte scumpe și rare, defectarea lor era o tragedie iar reparatia televizorului era o mare problemă din cauza lipsei componentelor precum și a atelierelor specializate în reparații televizoare. Pe atunci, aceste cutii magice erau destinate doar oamenilor cu posibilități materiale peste medie și de obicei, pe o stradă existau cîteva televizoare la care se strîngeau toți vecinii.

Citește mai multIstoria televizorului

Cum să alegem televizorul

reparatii tv

De multe ori, după efectuarea unei reparații tv, una dintre întrebările puse de client este: când îmi voi schimba televizorul, ce marcă să cumpăr? Care este cea mai bună marcă de televizor din punct de vedere al fiabilității și calității imaginii? O întrebare perfect legitimă, însă la care nu se poate da un raspuns un raspuns simplu.

În cele ce urmează vom încerca să aducem putină lumină cu privire la dilema înlocuirii televizorului și să vă oferim cateva sfaturi pentru a putea alege în cunoștință de cauză. Va invităm să citiți articolul de mai jos și vă sfătuim ca pentru orice problema pe care o aveți cu televizorul dumneavoastră să apelați la specialiștii noștri în reparații televizoare.

Citește mai multCum să alegem televizorul

Răcire computer

Mozy Service Electronice - racire calculator

Cel mai mare dușman al computerului/laptopului dvs. este căldura. Orice componentă electronică, în timp se ambalează termic (se încalzește), și cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai repede se va defecta. În cele ce urmează, specialiștii Mozy Service Electronice vă vom prezenta câteva metode pentru a vă menține calculatorul/laptopul la o temperatură cât mai scăzută, evitând astfel defectarea acestuia, precum și simptomele pe care le are un computer/laptop care se supraîncalzește.

Citește mai multRăcire computer

Întreținerea televizorului

întreținerea televizorului

În zilele noastre, televizorul a devenit omniprezent în toate casele din România. Fie că este smart sau nu, LCD, plasma sau cu tub cineoscop, cu diagonala mare sau mică, marea majoritate a românilor are cel puțin un televizor în casă. Întreținerea televizorului este esențială deoarece, din păcate, deși tehnologia a avansat foarte mult iar calitatea imaginii a devenit uimitoare, fiabilitatea a devenit unul dintre punctele slabe ale producătorilor de televizoare.

În cele ce urmează vă voi arăta cum puteți prelungi durata de viață a televizorului. Sfaturile sunt simple, pot fi puse în practică de oricine, majoritatea nu necesită investiții și vor conduce la creșterea duratei de viață a echipamentului dvs.

Citește mai multÎntreținerea televizorului

Reparație Hard Disk

reparație hard-disk

O problemă frecventă pe care o întâlnesc când vine vorba de reparația calculatoarelor și a laptopurilor este defectarea hard-disk-ului. Desigur, toată lumea știe că astăzi prețul unui hdd este foarte mic iar o reparație hard-disk nu mai este rentabilă dar de cele mai multe ori, problema constă în datele rămase pe acesta și care trebuie recuperate.

Hard disk-ul este o componentă cu multe părți mobile și din acest motiv este mult mai predispus la defecțiuni. Există și o parte bună, dacă putem spune așa, când vine vorba despre defectarea acestuia și anume, că acesta aproape întotdeauna semnalizează utilizatorului faptul că este „pe ducă”. Aceste erori, dacă sunt interpretate cum trebuie de către utilizator, îl pot scuti de o sumedenie de probleme, dintre care, cea mai gravă este pierderea fișierelor personale. Acestea se pot recupera.

Citește mai multReparație Hard Disk

Identificarea televizorului

reparații televizoare la domiciliul clientului

Dragi prieteni, o problemă cu care ma confrunt în mod frecvent în activitatea mea de reparații televizoare la domiciliul clientului, este confuzia pe care mulți clienți o fac atunci cand îi întreb ce tip de televizor dețin. Practic, in momentul de față sunt patru tipuri de televizoare care sunt utilizate pe scară largă. Acestea sunt: televizoare cu tub cineoscop (nu se mai fabrică dar au ramas destule în uz), televizoare cu plasmă (nici acestea nu se mai fabrică), televizoare LCD și televizoare LED. Din cauză că diferențele constructive dintre aceste tipuri de televizoare este mare, confuzia în momentul descrierii echipamentului duce la îngreunarea depanării. În cele ce urmează, vă voi explica cum poate fi identificat tipul de televizor pe care il dețineți.

Citește mai multIdentificarea televizorului

Open chat
1
Bună ziua! Cu ce vă putem ajuta?
Powered by