Întreținerea televizorului

Service televizoare București și Ilfov

Întreținerea televizorului

întreținerea televizorului

În zilele noastre, televizorul a devenit omniprezent în toate casele din România. Fie că este smart sau nu, LCD, plasma sau cu tub cineoscop, cu diagonala mare sau mică, marea majoritate a românilor are cel puțin un televizor în casă. Întreținerea televizorului este esențială deoarece, din păcate, deși tehnologia a avansat foarte mult iar calitatea imaginii a devenit uimitoare, fiabilitatea a devenit unul dintre punctele slabe ale producătorilor de televizoare.

În cele ce urmează vă voi arăta cum puteți prelungi durata de viață a televizorului. Sfaturile sunt simple, pot fi puse în practică de oricine, majoritatea nu necesită investiții și vor conduce la creșterea duratei de viață a echipamentului dvs.

1. Amplasați televizorul într-o zonă bine ventilată, departe de surse de caldură.

Temperatura ridicată este dușmanul echipamentelor electronice. Cu cât se încălzesc mai mult, cu atât durata lor de viață scade. Amplasarea televizorului în zone cu o ventilație deficitară va duce la încălzirea componentelor interne și la defectarea lui, prematură. Recomandarea mea este să fie minim zece cm. distanță față de mobilă, în spatele și în lateralele televizorului.

2. Reduceți luminozitatea.

Acest sfat este foarte util la televizoarele care folosesc Led -uri pentru backlight (televizoare led) și va ajuta la întreținerea televizorului dumneavoastră. Ledurile care sunt amplasate în spatele ecranului au o durată de viață limitată, care este direct influențată de intensitatea luminoasă la care funcționează. Cu cât intensitatea este mai mare (ecranul este luminat mai puternic), cu atât mai scăzută este durata lor de viață.

3. Efectuați o revizie tehnică.

Din păcate acest sfat nu prea este luat în considerare de clienți. Cu toate astea, efectuarea unei revizii tehnice în care un tehnician înlocuiește condensatorii electrolitici, curăță praful din interior, verifică lipiturile etc. vă poate scuti de multe probleme.

4. Opriți televizorul “de la buton” sau scoateți-l din priză.

Acesta este unul dintre sfaturile pe care îl dau tuturor clienților cărora le repar televizorul. Deși majoritatea oamenilor opresc televizorul din telecomandă, pentru a-i prelungi funcțioarea, este necesară decuplarea de la rețeaua de tensiune. În momentul trecerii televizorului în stand-by, sursa acestuia precum și alte etaje continuă să funcționeze ducând la deteriorarea prematură a acesteia. La fel, atunci când plecați de acasă pentru o perioadă îndelungată, SCOATEȚI TELEVIZORUL DIN PRIZĂ! Efectuând aceasta operație nu veți evita doar defectarea televizorului ci și un eventual incendiu cauzat de potențiale descărcări electrice.

5. Nu amânați repararea acestuia.

La fel ca omul, o parte însemnată de televizoare dau semne de oboseală înainte de a se defecta total. Din păcate, multe persoane aleg să le folosească în continuare, iar acest lucru crește costul total al depanării, putând duce, în cazuri extreme, la imposibilitatea reparației. Dacă televizorul dvs. pornește după mai mult timp, din mai multe încercări, i se îngustează imaginea, se oprește în timpul funcționării etc. , acestea sunt semne că are nevoie de un control. Amânarea reparației va duce într-un final la un cost mai mare, deoarece componentele îmbătrânite, nefiind înlocuite la timp, vor defecta și alte componente precum: circuite integrate, procesoare, invertoare etc. Pentru orice problemă pe care o aveți, noi la MOZY Service Electronice, avem soluția. Venim la domiciliul dumneavoastră și vă reparăm televizorul defect. Nu trebuie decât să intrați la rubrica contact și să luați legătura cu noi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ANPCSOL