Răcire computer

Service televizoare București și Ilfov

Răcire computer

Mozy Service Electronice - racire calculator

Cel mai mare dușman al computerului/laptopului dvs. este căldura. Orice componentă electronică, în timp se ambalează termic (se încalzește), și cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai repede se va defecta. În cele ce urmează, specialiștii Mozy Service Electronice vă vom prezenta câteva metode pentru a vă menține calculatorul/laptopul la o temperatură cât mai scăzută, evitând astfel defectarea acestuia, precum și simptomele pe care le are un computer/laptop care se supraîncalzește.

1. Calculatorul/laptopul se oprește după un anumit timp.

Acest simptom apare datorită sistemului intern de protecție la temperatură cu care sunt echipate computerele/laptopurile moderne. Acest sistem previne defectarea componentelor prin întreruperea alimentării, atunci cand sesizeaza o temperatură ridicată. Cu toate astea, din cauza șocurilor termice, utilizarea echipamentului fără rezolvarea problemei, va duce la defectarea acestuia.

2. Calculatorul/laptopul funcționează foarte greu.

Din cauza supraîncălzirii, sistemul de protecție poate limita frecvența de lucru a procesorului pentru a evita defectarea acestuia.

3. Ventilatorul este zgomotos.

Ventilatoarele care echipează laptopuri sau unități desktop moderne, funcționează la o turație variabilă. Acestea sunt comandate prin intermediul unui controller și își modifică turația în funcție de temperatură. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai mare va fi și turația. În timp, din cauza uscării pastei termoconductoare sau a prafului, temperatura din interiorul pc-ului/laptopului va crește, această creștere antrenând și o creștere a turației ventilatorului. Deși nu este un defect în sine, cu cât viteza ventilatorului este mai mare, va crește și zgomotul făcut de acesta. Mai mult, pe termen mediu, ventilatorul nu va mai putea compensa creșterea temperaturii și echipamentul dvs. va afișa și alte probleme.

Metode pentru scăderea temperaturii:

1. Evitați amplasarea unității sau a laptopului aproape de surse de caldură!
Daca aveți o unitate desktop, încercați să o țineți cât mai departe de calorifer, aragaz, cuptor etc. În felul acesta, mai evitați un inconvenient, și anume: acumularea unei cantități mari de praf în interiorul unității și necesitatea curățării dese. În cazul laptopurilor este recomandat să folosiți un “cooling pad” (un stand de racire) , pentru a evita supraîncălzirea acestuia. Cooling padurile pornesc de la câțiva zeci de lei până la câteva sute de lei. Dacă totuși nu doriți să folosiți așa ceva, aveți grijă să nu obturați fantele de circulație a aerului.

2. Curățați periodic praful acumulat în unitate/laptop.
Pentru acest lucru trebuie să demontați unitatea/laptopul și, cu o pensulă/spray cu aer comprimat, să ștergeți placa de baza împreună cu procesorul, placa video, chipsetul etc. În caz contrar, acumularea prafului în interiorul ventilatorului va duce la încălzirea excesivă a componentelor. În cazul în care computerul/laptopul dvs. se încălzește excesiv și doriți o curățare profesionistă, ne puteți contacta.

3. La asamblarea unei unități desktop acordați atenție deosebită amplasării cablurilor din interiorul acesteia.În caz contrar, acestea pot perturba circuitul aerului din interiorul carcasei sau pot bloca ventilatorul care asigură răcirea procesorului, conducând la acumularea căldurii în interiorul carcasei și la defectarea prematură a echipamentului dvs. Cea mai bună soluție este ca după ce cablurile au fost conectate la placa de bază, acestea să fie facute “mănunchi”, iar apoi strânse cu ajutorul unor “șoricei” de plastic. La nevoie se poate folosi și o bucată de sârmă izolată sau sfoară.

4. Montarea unui ventilator suplimentar (în cazul desktop-urilor), poate fi o soluție foarte bună pentru evacuarea aerului din carcasă. Cu toate astea, trebuie să aveți grijă ca atunci când îl montați să nu dezlipiți vreo componentă de pe placa de bază.

5. Schimbarea periodică a pastei termoconductoare.
Pasta termoconductoare realizează transferul termic între componenta electronică (cip video, nordbridge, procesor etc) și radiatorul acesteia. Ea face asta umplând golurile microscopice de pe suprafața metalică a radiatorului. Există multe tipuri de paste termoconductoare însă recomandarea noastră este să folosiți una de calitate, chiar dacă prețul poate părea puțin piperat.

În cazul în care aveți probleme cu computerul/laptopul dvs. și considerați că această operațiune vă depășește, apelați cu încredere la echipa MOZY Service Electronice. Tehnicienii noștri efectuează cu profesionalism reparații televizoare LED sau LCD, calculatoare, laptopuri, etc. Tot ce trebuie să faceți este să luați legătura cu noi folosind rubrica contact.

 

ANPCSOL