Defectele frecvente ale televizoarelor

Service televizoare București și Ilfov

Defectele frecvente ale televizoarelor

Televizor defect

In cele ce urmează vă vom prezenta cele mai comune defecte ale televizoarelor LED și LCD. Majoritatea acestor defecte necesită o intervenție de specialitate, intervenție pe care electroniștii de la Mozy Service Electronice o pot efectua la dumneavoastră acasă, dar există și defecte pe care le puteți rezolva singuri.

Atenție!

 

UN TELEVIZOR FUNCTIONEAZĂ CU TENSIUNI SI CURENȚI CARE VĂ POT UCIDE!

SUB NICI O FORMĂ NU DESFACEȚI UN TELVIZOR PENTRU A ÎNCERCA SĂ-L REPARAȚI!

 

Cele mai comune defecte ale televizoarelor LED

Unul din cele mai comune defecte ale televizorului de tip LED este că acesta are sunet dar nu are imagine. În 99% din cazuri, acest defect ține de blocul de iluminare (backlight) al televizorului care nu functionează cum trebuie. Mai simplu spus, televizoarele de tip LED sunt televizoare la care iluminarea imaginii se face folosindu-se niște barete de leduri. Ledurile care sunt montate pe aceste barete, în timp, din cauza încălzirii excesive “se ard”. Pentru a repara televizorul LED care nu mai are imagine, este necesară demontarea ecranului și înlocuirea ledurilor defecte. Această procedură este una foarte laborioasă, în primul rând din cauza grosimii ecranului care are doar câțiva milimetri și care se poate crăpa. De asemenea, panglicile care fac legatura între ecran și componentele electronice sunt extrem de sensibile și pot oricând să se rupă, ducând inevitabil la distrugerea ecranului și implicit la necesitatea achiziționării altui televizor. Dacă aveți un televizor LED care nu mai are imagine și are doar sunet, apelati cu încredere la tehnicienii Mozy Service Electronice, care vor veni gratuit la dvs. acasă și vă vor repara televizorul.

Un alt defect comun al televizorului de tip LED este faptul ca acesta nu se mai aprinde. Led-ul de stand-by poate fi stins sau aprins. În cazul in care led-ul este stins, înainte de a apela la o firma de reparații, verificați cablul de alimentare și priza. Dacă acestea sunt in regulă, cel mai probabil defectul se află în sursa televizorului, defect care poate fi remediat doar de către un specialist.

Cele mai comune defecte ale televizoarelor LCD

În cazul televizoarelor LCD, un defect comun al acestora este că pornesc după mai multe încercări. Se poate observa de asemenea că atunci cand sunt calde, acestea functionează normal dar în momentul în care se încearcă pornirea  după o perioadă mai lungă, acestea refuză să pornească. O cauză frecventă este defectarea sursei de alimentare a televizorului, sursă care poate fi reparată la domiciliu de unul dintre specialiștii noștri.

Dacă televizorul LCD pornește, are sunet și nu are imagine sau apare imaginea doar pentru câteva secunde după care televizorul se stinge, principalii suspecți sunt lămpile cu catod rece sau invertorul care le alimentează. În ambele cazuri, reparația necesită echipamente profesionale și experiența în domeniu, atribute pe care noi la Mozy Service Electronice le posedăm.

Unul dintre defectele comune ale televizorului LED sau LCD este apariția unor dungi verticale, mai subțiri sau mai groase peste imagine. Din păcate acest defect nu mai poate fi reparat, fiind necesară înlocuirea display-ului, înlocuire care nu este fezabilă dpdv economic.

Pentru oricare dintre defectele de mai sus precum și pentru alte defecte pe care televizorul dumneavoastră le manifestă, apelați cu încredere la tehnicienii noștri, folosind secțiunea de contact a site-ului sau aplicația de Whatsapp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ANPCSOL