Mai merită reparat un televizor defect?

Service televizoare București și Ilfov

Mai merită reparat un televizor defect?

televizor defect

Televizor defect – mai merită reparat sau iau altul?

Aceasta este una dintre dilemele cu care fiecare client se confruntă atunci când are de reparat un televizor defect.

Noi, la Mozy Service Electronice punem întotdeauna clientul pe primul plan, îl consiliem cu privire la fezabilitatea reparației televizorului și ne deplasăm gratuit la dumneavoastră acasă.

Tocmai de aceea, prin acest articol, dorim să venim în sprijinul dumneavoastră, oferindu-vă câteva sfaturi utile cu privire la profitabilitatea reparației televizorului.

Ca regulă generală, pentru ca reparația televizorului să fie profitabilă, prețul acesteia nu trebuie să depășească jumătate din valoarea unui televizor nou, cu performanțe similare. Desigur, cazurile în care costul reparației ajunge la jumatate din prețul televizorului sunt rare, în general costurile fiind mult mai mici, un televizor defect putând fi reparat chiar și cu o sumă de zee la sută din valoarea lui.

În general, cel mai important factor luat în calcul de catre client atunci cand se ia o decizie privind reparația televizorului este vechimea acestuia. Un televizor cu tub cineoscop marca Goldstar din 1990 cu siguranță că nu mai merită reparat, pe când un Samsung LED din 2017 ar merita.

În general, reparația televizoarelor LED, LCD sau plasmă este avantajoasă pentru client din punct de vedere economic, pe când reparația unui televizor cu tub cineoscop poate fi avantajoasă doar în anumite condiții.

De asemenea contează foarte mult defectul pe care televizorul îl manifestă. Un televizor LED care are sunet dar nu are imagine cu siguranță poate fi reparat la un preț avantajos pentru client, la fel și un televizor LCD care pornește greu sau deloc. Pe de altă parte, un televizor cu ecranul spart (LED sau LCD) , sau unul care are dungi peste imagine, nu merită investiția deoarece prețul unui ecran nou costă cca. 80-90% din prețul televizorului. Tot la capitolul “invstiții proaste” intră, în general și reparația unui televizor care a fost victima unui trăznet, a unei inundații sau al unui incendiu. Din cauza faptului că aceste defecte nu urmează o ordine logică, reparația este foarte dificilă iar costul componentelor înlocuite cât și al manoperei poate fi prea mare.

În încheiere, sperăm că articolul de mai sus v-a fost de ajutor, iar pentru reparații televizoare LED, LCD sau Plasmă, vă invităm să apelați cu încredere la serviciile tehnicienilor noștri. În București sau Ilfov, noi venim gratuit la dumneavoastră acasă, efectuăm reparație televizor la un preț avantajos și vă oferim o garanție de șase luni de zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ANPCSOL