Televizorul se aude dar nu se vede

Service televizoare București și Ilfov

Televizorul se aude dar nu se vede

televizorul nu mai are imagine dar are sunet

Televizorul nu mai are imagine dar are sunet?

televizorul nu mai are imagineDe multe ori clientii nostri apeleaza la noi si ne solicita serviciile de reparatii tv pentru o problema caracteristica televizoarelor led comercializate in ultimii ani. Aceasta problema se manifesta in felul urmator: televizorul nu mai are imagine dar are sunet. Televizorul schimba canalel, se aude, face toate celelalte functii pe care le are mai putin aceea de a afisa imaginea pe ecran. Practic ecranul televizorului este negru complet.

De obicei, în cazul televizoarelor LED, acest defect este cauzat de arderea ledurilor din etajul de backlight. Pot fi si alte probleme pentru care televizorul nu mai are imagine dar are sunet, precum: defectarea invertorului, arderea lampilor cu catod rece (CCFL) in cazul televizoarelor LCD clasice, defectarea display-ului (in acest caz ecranul este iluminat dar nu are imagine) etc.

Din păcate, faptul că televizorul nu mai are imagine dar are sunet este unul din principalele defecte ale televizoarelor LED. Motivul pentru care acest defect apare este destul de simplu: led-urile se ambalează termic (se încing) și din cauza unei răciri deficitare (majoritatea televizoarelor LED sunt proiectate cu sisteme de răcire subdimensionate), în timp se ard. Totodată, invertorul ( sursa de alimentare a ledurilor), în momentul în care detectează o creștere a consumului, pentru a se proteja, intră automat în limitare și oprește alimentarea acestora. Exista si situatii, spre exemplu in cazul televizoarelor samsung seria 7  (UE55 NU7100, UE 49 NU 7102 etc), in care o partea a ecranului se inegreste iar cealalta este inca vizibila. Si in acest ultim caz, defecte sunt ledurile din spatele ecranului, leduri care trebuie inlocuite.

Se mai poate face ceva? 

Da, se pot înlocui baretele de led-uri iar televizorul va fi ca nou. Noi la Mozy Service Electronice asigurăm înlocuirea ledurilor tv la cele mai bune prețuri și oferim o garanție de sase luni de zile pentru acest serviciu. Prestam acest serviciu de inlocuire leduri tv atat la domiciliul clientului cat si in service-ul nostru. De asemenea, efectuam operatiunea de inlocuire leduri tv pentru orice marca de televizor si pentru orice diagonala, iat spre deosebire de majoritatea service-urilor de reparații televizoare, noi la Mozy Service Electronice nu ne batem joc de banii clientului și înlocuim toate led-urile si nu doar pe cele arse, acest proces garantând că televizorul va avea o durată de funcționare cel puțin similară cu cea inițială.

Aveți un televizor defect care se aude dar nu se vede? Intrați aici si hai să-l reparăm!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ANPCSOL